Translate

6 Mayıs 2016 Cuma

DÜNYADA BÜYÜYEN YENİ AKIM; YİYECEK KAMYONLARI


Dünyada hızla yaygınlaşırken Türkiye’de bu akıma ayak uydurdu bile. Dürümcü komyanları akımın ilk örnekleri.

Yerleşik yeme – içme mekânları açmak çok maliyetli oluyor. Ama kamyonların ya da minibüslerin bu konsepte uyarlanmaları daha ekonomik. Üstelik bambaşka bir havaları var. Seyyarlar, nereye istersen konumlandırabilirsin. İlgi çekiyorlar çünkü yeni bir tarz oluşturuyorlar. Bu tarzda daha uygun fiyatlı seçenekler sunmak mümkün. Tonlarca kira ödemek, elektrik, su faturası ödemek yok. Hal böyle olunca, kaliteli lezzetleri daha ucuza satmak olası oluyor. Ama şu gerçek var ki; hazırladığınız yiyecekler hem kaliteli hem de çok lezzetli olmalı ki, müşteri çeksin. Şöyle bir de kamyonun önüne salaş ama şirin oturma alanı oluşturursanız, yanına da ayakta yeme – içme standı, değmesinler keyfinize…


Yiyecek kamyonlarının ve mobil büfelerin, 2017 yılında Türkiye’de büyük patlama yapması bekleniyor. Ailecek bile çalışılacak bir tarz bu. Ya da yakın birkaç arkadaş bir arada rahatlıkla yapabilirler. Hele yemek yapmayı bilen insanlar bir araya gelirse kendilerine özgü mönüler oluşturup, bambaşka bir lezzet seçeneği sunabilirler müşterilerine. Kaliteli teknik alt yapı ile hazırlanmış bir kamyon ya da minibüs, albenisi ve lezzetli yiyecek seçenekleriyle yeni kazanç kapısı olmaya hazır gözüküyor. Doğru yerleri de mesken tutarsa gelsin paracıklar…


Şadan HERGÜNER